De Slimme Scheurkalender 2018 aankondiging

dssk18

 20170105_083953-jpg

Foto: zoon van Ton Peijnenburg, met de Slimme Standaard voor de Slimme Scheurkalender

We zijn pas net begonnen met de Slimme Scheurkalender 2017 en we denken al weer na over volgend jaar! We gaan in 2018 opnieuw gave weetjes zoeken omdat we merken dat heel erg veel mensen het leuk vinden om onze kalender te lezen, en het ook vaak met hun kinderen bekijken. Dat vinden we erg leuk en ook belangrijk: techniek en technologie gaan op zo veel manieren ons leven beïnvloeden en mede bepalen, en beter maken, dat we echt nog veel meer mensen nodig hebben die in techniek en beta wetenschap worden opgeleid. En ook als je dat niet doet is het goed om op de hoogte te zijn van nieuwe mogelijkheden.
Omdat we denken dat de verkoop ook landelijk kan, gaan we slimme en gave weetjes verzamelen uit heel Nederland. We zoeken wel hulp voor het verzamelen van leuke feitjes en weetjes. Iedereen kan ons helpen door ons weetjes te sturen. Als je je eigen start-up of je bedrijf onder de aandacht wilt brengen, stuur ons dan een weetje. Maar wel een die voor veel mensen leuk is. Geen reclame dus. Wij kiezen en voeren de eindredactie, en zorgen dat er wederom een leuke en interessante scheurkalender komt, zodat iedereen elke dag met een glimlach of verbaasd of trots de dag begint!
Het format is:
Voorkant: tekst max 20 woorden Achterkant: tekst max 80 woorden
Denk ook aan bepaalde evenementen die in 2018 gaan plaatsvinden!
Stuur je weetjes naar info@deslimmescheurkalender.nl of sales@deslimmescheurkalender.nl
Alvast bedankt!
Inge en Maarten, ook namens Inge en David van 24 Uur in Bedrijf!

============================

Voorbeelden (volg ook @smart_calender):

Voorkant 

De temperatuur in de toekomstige kernfusiereactor ITER is maar liefst 150.000.000 graden.

Achterkant

In Zuid-Frankrijk bouwt een internationaal samenwerkingsverband aan ITER, een reactor die het hart van de zon nabootst als schone, duurzame energiebron. Omdat de druk veel minder is dan in de zon, moet de temperatuur veel hoger zijn om fusie mogelijk te maken. ITER is de eerste reactor die meer fusievermogen op kan wekken dan het experiment zelf verbruikt. Onderzoeksinstituut DIFFER en TU/e zijn actief betrokken bij onderzoek naar kernfusie.

Voorkant

Door ijs te maken uit water waarin hout- of papiervezel is gemengd kunnen hele sterke constructies worden gebouwd.

Achterkant

De studenten van de faculteit Bouwkunde van de TU/e hebben de afgelopen jaren laten zien in Finland dat dergelijk constructiemateriaal ook in de praktijk werkt. Zo maakten zij de Sagrada Familia (de beroemde Catalaanse basiliek ontworpen door Gaudí) in 2015 met dit materiaal na, en hebben ze de allergrootste ijskoepel ter wereld gebouwd in 2014. Begin 2016 wordt een poging gedaan om de langste ijsbrug met een overspanning van 50 meter te realiseren.

Voorkant

Avular is een startup die een drone ontwikkelt voor de professionele markt: bijvoorbeeld voor de inspectie van gebouwen en industriële tanks.

Achterkant

De startup was één van de Top 10 Startups to Watch in 2015 van e52. Avular zet duidelijk in op een drone die stabiel is (dus tegen een windvlaag kan), veilig is (dus geen gevaar voor ontploffing geeft bij inspecties van olietanks) en heel nauwkeurig kan werken. Hiermee wordt een nieuwe klasse van drones gedefinieerd die gebruikt kunnen worden in industriële toepassingen voor inspectie en onderhoud.

Voorkant

In de melkfabriek van FrieslandCampina in Veghel wordt elke vijf minuten een melkvrachtwagen gelost.

Achterkant

De grootste melkfabriek ter wereld staat in Veghel met een jaarproductie van 1.500.000.000 liter melk. FrieslandCampina is de nummer zes in de wereld. Het bedrijf is (als coöperatie) mede eigendom van 19.054 boeren. Wereldwijd werken bij het bedrijf 22.168 mensen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s